5 tips: Stucen voor beginners

Je leest het goed. 5 Tips voor stucen voor beginners.

Hoe dan hoor ik je denken. Dat zit zo.  Onlangs heb je al gelezen dat er een project badkamer gestart was, van hamam naar Bo de sloper, nu was het dan zover dat na de sloop fase, de eerste opbouw fase gestart kon worden. In de vorm van stucen. En omdat ik het leuk vind om altijd wat te leren vond ik dat ik dit wel aankon om zelf te doen. (En dat in de badkamer van Geralda, niet eens die van mezelf) Nu heb ik al eens eerder een poging gedaan, dat was alweer een jaar of 8 terug. Na deze ervaring wilde ik, de in mijn ogen, 5 tips met jullie delen waarvan ik denk dat ze je goed op weg zullen helpen.

Tip 1: Bel een stucadoor!!

hahahahahahaha. Deze was te makkelijk. Maar onthoud goed dat zodra je denkt dit doe ik wel even, volg dan echt tip 1 anders word het echt een teleurstelling.

Tip 2: zorg voor kennis. Dat wil zeggen ga op you tube meerdere filmpjes kijken, Google naar de juiste materialen en vraag om je heen wat ervaringen zijn.

Tip 3: investeer in gereedschap. Goed gereedschap is en blijft het halve werk. Het zorgt ervoor dat je iets minder snel gefrustreerd raakt, simpelweg doordat het heel blijft en recht is. 5 tips

Tip 4: Trek oude kleding aan. Het word hoe dan ook een zooitje. Hoe goed je ook je best doet om netjes te werken, je bent geen stucadoor, je hebt geen ervaring, je gaat vies worden!!

Tip 5: En tot slot misschien wel de belangrijksten tip, zorg voor een dosis motivatie!! Je zal er misschien toch wel een beetje tegenopzien, met een goeie dosis motivatie ben je al over de helft.

Badkamer
Badkamer voor het stucen

 

Na het opvolgen van al mijn eigen tips kon de klus beginnen.

Zoals je ziet is het niet echt fraai en kan hier niet over getegeld worden. Gelukkig was het maar 1 muur, dat scheelt een hoop werk.

Eerst een keer voorstrijken, en de dag erna kan je gaan stucen. Zo gezegd zo gedaan.  De klus kleding ging aan, het stuc mengsel werd gemaakt en het tobben was gestart. (ja tobben, duurde ff voor ik de slag te pakken had)

StucenStucenStucen

Hoekbeschermers op het laatste stukje draagmuur werden vast geplakt. Gaten werden gevuld met een beetje dikkere stuc. En het smeren van de muren was in volle gang.

Na twee avonden kliederen en knoeien voor gevorderde kan ik met trots zeggen, dat het aardig goed gelukt is. De tegelzetter kan zijn gang gaan.

Voor iedereen die ook zo gek is om het zelf te doen, succes veel plezier en houd goeie moed, het komt echt wel goed.

Stucen
Eindresultaat na het stucen

 

Xx Bo

8 gedachten over “5 tips: Stucen voor beginners”

  1. Eigen bedrijf starten. Jij bent van vele markten thuis. Verven, straighten, hakken, zagen(knippen) en…gewoon Bo met gouden handen.

Geef een reactie