Tegenslag, motivatie, en nieuwe uitdagingen

Ken je dat gevoel dat niks gaat zoals je wil, er alleen maar tegenslagen zijn, en je niet weet waar je nieuwe energie vandaan moet halen? Nou ik inmiddels wel.

Tegenslag, motivatie, en nieuwe uitdagingen

Dit omschrijft het wel al in in een notendop. Laat ik bij het begin beginnen de tegenslag.

Zoals ik eerder al had laten weten was ik mega sportief begonnen aan training om 10km te gaan hardlopen tijdens de marathon van Rotterdam. Zo gezegd en zo gedaan, paar goede schoenen aan de voetjes, training programma van Evy in de oortjes en hobbelen maar. De pas zat er lekker in en toen kwam de griep. Niet bij de pakken neer gaan zitten en weer fris en fruitig gaan beginnen. Maar waarom doet m’n enkel toch zo naar de dagen erna? Rustig aan, je komt er wel. Alleen die enkel deed steeds een beetje vervelender. Nu moet ik er ook wel even bij zeggen dat ik twee jaar geleden mijn enkelbanden heb ingescheurd van de bewuste enkel die nu vervelend aan het doen is. Misschien niet heel raar dat die een beetje protesteert. Toch maar even langs de fysio, voor het weer te laat is. Hij lachte me nog net niet uit, al scheelde het niet veel. Waarom wil je in hemelsnaam met van die slappe enkels (ja die andere is ook niet de meest stabiele) in 3 maanden 10 km kunnen lopen. Advies train vooral lekker verder zet je doel alleen een jaartje vooruit, dan kan het misschien wel, of verander van sport. Dat laatste was met uitroepteken, en het hoofd advies van de beste man. Dat zag ik toch even niet aankomen en het voelde als een behoorlijke mislukking.

hardlopen

Waar haal ik nieuwe motivatie vandaan?

Oh dat is het? het niet meer kunnen hardlopen is de tegenslag. Het is er in ieder geval 1 ja. Zo heb ik nieuwe doelen nodig in m’n werk, privé en voor m’n gevoel in alles. Daar zal ik het een andere keer verder over hebben. (het is nog wat te vers allemaal) Waar haal ik nieuwe motivatie vandaan? Dat ging ik onder andere zoeken in betere voeding.

Een vriendin van mij heeft wel eens gezegd dat als je rot eet je ook rot voelt, en daar had ze eigenlijk wel een heel goed punt. Want wees nu eens eerlijk, als je iets te vaak pizza of patat eet, wat echt heel lekker is, hoe voel je je dan? Niet al te best nee.

Dus de lijstjes worden elke week gemaakt en de boodschapjes worden gedaan, van havermout tot zoete aardappelen, en alle kleuren groente die je kan verzinnen. Er hoort uiteraard wel een goede balans in te zitten, en dat betekent ook gewoon een reep chocolade als ik daar zin in heb. En ja hoor ik voel me nu al beter, en ook een beetje trots.

gezonde voeding

Dat gezondere eten enzo is wel leuk alleen hoe krijg je dat ingepast in een te druk bestaan? Preppen noemen ze dat in de sport wereld, ik noem het plannen! elke zondag probeer ik een aantal maaltijden te maken voor de komende week, dan kom ik uit m’n werk, gooi een bakje over in een schaal of pan, warm het even op en eten maar, om negen van de tien keer door te gaan in m’n volgende rol, en dat is die van kapster. In mijn eigen kleine onderneming Manelle Haar & Zo.

kapster

Nu moeten jullie natuurlijk niet meteen denken dat ik alles rete goed voor elkaar heb, want ik heb geen eten staan voor 7 dagen, en pak ook echt nog wel eens even snel een boterham, of een pakje noodles. Het idee is er in ieder geval wel, en de motivatie meestal ook.

Nieuwe uitdaging

En hoe zit het dan met die nieuwe uitdaging? Dat ga ik je vertellen. Ik kan wel zeggen dat ik een redelijk creatief mens ben, en daar ook graag mee bezig ben. Bijvoorbeeld met haar, het maken van sieraden en de aankleding van mijn huis. En dat laatste is waar de nieuwe uitdaging betrekking op heeft.

In de vorm van een nieuwe opleiding. Ja ja ik ga weer met de neus in de boeken. Wat dan? Interieur ontwerpen!!!!!

Lekker kleuren en tekenen

Middels thuis studie ben ik van de week begonnen aan deze nieuwe opleiding. De eerste hoofdstukken zijn al doorgespit, en moet zeggen dat ik het allemaal rete interessant vind, en dat maakt het wel makkelijker om er voor te gaan zitten. Voordat ik begon heb ik natuurlijk even globaal gekeken wat me allemaal te wachten staat, en het eerste wat ik dacht was oh heerlijk ik mag weer lekker gaan kleuren en tekenen. Dat uiteraard niet alleen, er komt ook genoeg hersenactiviteit bij kijken. Bijvoorbeeld het leren maken van een plan van aanpak, wensen omzetten in ideeën, verschillende materialen toepassen etc. Wel denk ik dat mijn baan al voor de nodige kennis zorgt als het gaat om verf, en de toepassing op de verschillende ondergronden. Als we het hebben over kleur dan komt mijn ervaring uit de kappers wereld weer goed van pas, en ook vanuit mijn werk. Al met al een nieuwe uitdaging die ik dan ook met beide handen aanpak.

thuis studie

Dit betekent niet dat ik ergens anders mee stop. Mijn salon is een passie die ik niet opgeef en mijn vaste baan kan ik simpel weg niet kwijt. Wel zullen er met de toekomst dingen moeten veranderen, 3 jobs is gewoon niet te doen.

Nog meer om over na te denken en mee bezig te zijn, wat doe ik mezelf aan. Zo kan je denken of nieuwe ronden nieuwe kansen, lets do it!

Stilstaan is geen optie, leren maakt een mens rijk!

Nu weer verder met onder andere de studie, maar eerst even dat huis weer op orde trekken. Dat gaat helaas nog steeds niet vanzelf.

Tot snel weer.

 

Liefs Bo

 

Geef een reactie