Van Auckland naar Wellington

Van Auckland naar Wellington is zo ongeveer 1250 km. En dat is wat ik de afgelopen dagen heb afgereden.

6 november m’n auto opgehaald en begonnen aan deze waanzinnige reis. De eerste bestemming de Coromandel. Een schiereiland ten ooste van Auckland. De weg ernaartoe was al een hele uitdaging. Slingerende weggetjes met het ene adembenemend uitzicht na het andere.

Alsof je in een filmset rijd

De hele weg het gevoel alsof je in een filmset rijd, en het een soort van onwerkelijk is dat dit allemaal echt is, en dat ik hier gewoon echt ben.

Auto Filmset

Eerste stop Tapui. Hier heb ik op een tof plekje m’n eerste nacht in de auto doorgebracht. Aan het water, hoe cool is dat!

Tapui

Na een heerlijke nacht doorgereden via Coromandel naar Hahei. Hier heb je Cathedral cove en Hotwater beach. Cathedral cove is beroemd uit een scène van the cronicels of Narnia.

Cathedral cove

Hotwater beach verraad het al in de naam. Ja echt warm water op een strand. Dat was echt te bijzonder, je graaft een kuil en het water wat hier vanuit de grond dan in komt is jawel WARM. Nee en niet een beetje warm, maar heet. Heerlijk een mini jacuzzi zo op het strand.

Hotwater beach

Vanaf hier doorgereden naar de camping in Tairua. Onderweg nog een heel gaaf weggetje ingereden met een te leuk beekje.

Beekje

Waarna ik dan eindelijk de camping had gevonden. Helaas was het die dag wat slechter weer, maar dat mocht de pret niet drukken.

Tairua

Vanaf Tairua ging de reis verder naar beneden met als bestemming Rotorua. Op weg hier naartoe ben ik gestopt in Tauranga voor een bakkie koffie, en een kleine wandeling. Alleen door het slechte weer niet lang gebleven. Mijn reis vervolgens vervolgd naar Matamata. Beter bekend als Hobbiton.

Lord of the rings here I am!!

Ja hoor Lord of the rings aka the shire. Daar was ik dan. Midden in de filmset van al deze waanzinnige films. Ik kon wel foto’s blijven maken, elk hobbit hol was zo leuk en zo onwerkelijk dat je daar dan echt loopt.

Hobbiton

Hoe geweldig was dat. Ik kan er nog wel 100 foto’s van plaatsen.

Vanaf daar door naar Rotorua de stad van de geisers en geometrische aarde. Ofwel stoom en modderbaden die werkelijk overal zomaar uit de grond komen. Omdat dit midden tussen de actieve vulkanen is zijn deze wonderbaarlijke dingen echt overal.

Uit iedere punt komt wel stoom. En midden in de stad is een park waar je dit dan ook kan zien. Daarbuiten moet je werkelijk overal voor betalen, en niet zo misselijk ook. Al zo’n beetje 20 jaar heb ik een bepaald beeld van deze plek, en daardoor iets mooier gemaakt dan het was. Desalniettemin was het fantastisch om er te kunnen zijn, al waren mijn verwachtingen een stuk hoger. M’n auto geparkeerd bij the Backyard inn en zou ik 2 nachten blijven. Om de volgende ochtend m’n eerste geometrische park te bezoeken met geisers en vulkanische baden, Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Dit park is beroemd om het champagne meer wat een magisch kleurpalet heeft van oranje en blauw/groen. Met als klap op de vuurpijl een gifgroen krater meer.

Wai O Tapu

Terug in het stadje door het openbare park gewandeld, en via een mega meer weer terug richting camping.

Rotorua

In de avond naar een super gezellige avond markt geweest, met een meid die ik in het park had leren kennen.

10 november alweer en vandaag eerst naar een nog actief Maori dorp geweest. Whakarewarewa!! Probeer dat maar eens uit spreken. Dit dorp is het oudste nog actieve deel van Rotorua, met een uitkijk punt naar de twee grootste actieve geisers. En mocht ik nou net de mazzel hebben dat er 1 afging. Wauw!! (Foto’s volgen, staan op m’n camera)

Het dorp zelf was een beetje verpauperd, zo zijn alle Maori dorpen helaas. Ze hebben het over het algemeen gewoon iets minder goed dan de rest. Verdienen minder en hebben meestal alleen de basisschool gehad. Maar goed, door toeristen komt er toch genoeg binnen waar ze van kunnen leven, en dat ze hun geschiedenis en cultuur kunnen laten zien aan iedereen die het wil.

Whakarewarewa

10 november niet tijd om weer verder te gaan.

Taupo here I come!

Taupo of Lake Taupo is een plaats aan een giga krater meer. Het grootste krater meer van Nieuw Zeeland. Hier heb ik op een gratis camping gestaan. Dat houd in geen douche maar wel een wc. Top. Midden in de natuur aan een rivier, mooier kan haast niet.

Freedom camping

11 november ben ik het water op gegaan met de Ernest Kemp, om de beroemde Maori rock carvings te gaan bewonderen. En oh wat was dat indrukwekkend. Ineens is het er. Op een mega rotswand een giga kunstwerk.

Maori rock carvings

De foto’s zijn mooi maar in werkelijkheid zoveel mooier.

De planning was om de volgende dag de alpine crossing te gaan wandelen, alleen door er slechte weer ben ik doorgereden. Ik hoef niet te bevriezen.

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen in Wanganui en heb ik de nacht doorgebracht bij Carolines backyard.

12 november weer in de auto verder naar beneden. Paraparaumu was de stop. Hier recht tegenover ligt een eilandje Kapiti.

Kapiti

Klein stukje verder ben ik gestopt in het Queen Elisabeth National Park. En heb hier een shore wandeling gemaakt. Heerlijk door de duinen richting strand, wat een mooie plek was dit ook weer.

Queen Elisabeth National Park

Na al deze frisse lucht op naar weer een nieuwe plek om te overnachten. Dit keer in het bos. En wel bij Battle Hill Farm Forest. Een actieve boerderij met aangrenzend een camping terein met als enige voorziening een wc en drinkwater. Prima meer heeft een mens niet nodig. Hier omheen een aantal mooie wandelroutes, maar eerst slapen.

Battle Hill Farm forest

13 november weer fris en fruitig de dag begonnen. Met als eerste een flinke wandeling door bos en over groene bergen met schaapjes.

Wandeling

Na deze heerlijk ochtend activiteit weer in de auto en door naar jawel Wellington.

The windy city!

Deze naam snap je ook direct, want werd bijna uit m’n schoenen geblazen toen ik de auto uit wilde stappen.

Hier in Wellington heb ik het Te Papa museum bezocht. Een joekel van een ding waar alles te zien is over de geschiedenis van dit waanzinnig mooie land. En je al het niet geloven, dat is nog gratis ook.

Te Papa

Nu niet op een camping maar te gast bij Asa en Joy Maree. Dit zijn vrienden van Tabitha en Gersh waar ik de eerste 3 nachten heb gelogeerd in Auckland. Hoe leuk kan een reis verlopen.

Het is nu 14 november en morgen ga ik weer verder. De bestemming word Napier. Deze stad is bekend om z’n artdeco en het stilstaan in de tijd.

Voor nu was dit het, en binnenkort volgt er weer meer.

Xx Bo

Living my dream!!

3 gedachten over “Van Auckland naar Wellington”

Geef een reactie